Botoks

Botoks 1

Botoks tretmani lica su sve popularniji u svetu estetske medicine zbog svoje efikasnosti u smanjenju bora i očuvanju mladalačkog izgleda. Ali, koliko su zapravo bezbedni i kako tačno deluju? 

Botoks, ili botulinum toksin, je supstanca koja se ubrizgava u mišiće lica kako bi se privremeno opustili i smanjili kontrakcije koje uzrokuju nastanak bora. U svom razblaženom obliku Botoks je neuromodulator koji relaksira mišiće blokirajući signale iz nerva ka mišićima, čime se sprečava mrštenje i druge izražene mimike lica, tako da sprečava stvaranje dubokih bora tim svojim mehanizmom. Upotrebom se na taj način postiže (dobija kao rezultat) glađa i mlađa koža. 

Da li je Botoks bezbedan?

Kada je reč o bezbednosti, Botoks tretmani lica se generalno smatraju sigurnim kada se izvode od strane stručnog i iskusnog medicinskog osoblja. Injekcije botoksa su bezbedne, jer sadrže prirodno pročišćene proteine. A procedura je bezbedna kada se pravilno obavlja od strane lekara specijaliste sa iskustvom i kada se koristi sertifikovan preparat.
Korišćenje Botoksa je prvo odobreno u neurologiji kod lečenja spazma kapaka, pre više od 35 godina a danas se koristi i kod nekih drugih medicinskih stanja. U estetskoj medicini Botoks se upotrebljava više od 20 godina, a najvažnije je za pacijenta da se tretman izvodi u kontrolisanim uslovima od strane lekara specijaliste sa iskustvom i da se upotrebljavaju isključivo sertifikovani preparati.

 

Botoks 2

 

Efekat Botoks tretmana se obično vidi nakon 7 do 14 dana i traje oko 3-4 meseca, nakon čega se tretman može ponoviti kako bi se održao željeni izgled lica. Važno je napomenuti da će efekat tretmana biti individualan i da se može razlikovati od osobe do osobe.  

Uz pravilnu negu kože i redovne kontrole kod stručnjaka, Botoks tretmani lica mogu biti siguran i efikasan način za očuvanje mladalačkog izgleda i samopouzdanja. Pre tretmana, uvek je važno konsultovati se sa lekarom ili dermatologom kako biste bili sigurni da je Botoks prava opcija za vas.

Botoks 3

Botoks tretmani pazuha i dlanova

Botoks tretmani za pazuhe i dlanove predstavljaju sve popularniju opciju za osobe koje se bore sa prekomernim znojenjem na ovim delovima tela. Ovaj tretman može imati fantastične rezultate u smanjenju znojenja i pomaže ljudima da se osećaju sigurnije i udobnije u svojoj koži. 

Prekomerno znojenje ispod pazuha, poznato i kao hiperhidroza, osim što može izazvati neprijatan miris, može dovesti do fleka na odeći i narušiti samopouzdanje. Botoks se ubrizgava direktno ispod kože i deluje blokirajući signale koji izazivaju znojenje. Rezultati su obično primetni već nakon nekoliko dana i mogu trajati od šest meseci do godinu dana, u zavisnosti od individualne reakcije organizma. 

Botoks tretmani za dlanove mogu pomoći u smanjenju znojenja i poboljšanju kvaliteta života. Ubrizgavanjem botoksa u dlanove, znojenje se smanjuje jer se blokiraju signali koji izazivaju rad znojnih žlezda. Rezultati su obično brzi i dugotrajni, što znači da možete uživati u suvim dlanovima duži vremenski period. 

Važno je napomenuti da je za bezbednost i efikasnost ovih tretmana važno obaviti ih kod licenciranog i iskusnog lekara profesionalca. 

Zakažite termin

Ostale usluge

Želite sveže informacije o akcijama i popustima?

Prijava na Newsletter