Dermatologija

Najveći ljudski organ je koža. Kada koža pati, najpre se suočavamo sa neprijatnostima. Ukoliko kožno oboljenje uznapreduje i počne se ispoljavati na vidnim mestima može da utiče na stvaranje negativne slike o nama samima, te da izazove gubitak samopouzdanja, odstupanje od svakodnevnog stila života, a neretko i ozbiljnije psihičke probleme.

Zdrava koža odraz je našeg opšteg zdravlja. Takođe, naša koža će nam najbrže pokazati postojanje poremećaja u metaboličkim procesima unutar organizma.

Oslušnite svoju kožu i pružite joj blagovremenu negu i lečenje. Ne zanemarujte promene koje uočite, već se obratite dermatologu za dijagnostikovanje stanja i preporuku u lečenju.

U Poliklinici Jović u oblasti dermatologije nudimo vam i usluge radiotalasne dermatohirurgije.

 

Radiotalasna dermatohirurgija - uklanjanje promena na koži

Radiotalasna dermatohirurgija - uklanjanje promena na koži

Radiotalasna dermatohirurgija je oblast dermatohirurgije koja služi za izvođenje finih intervencija na koži. Ovaj metod je izuzetno pogodan za otklanjanje benignih izraslina na koži.
Uklanjanje promena na koži elektromagnetnim talasima se koristi za precizno uklanjanje promena na koži kao što su bradavice, fibromi, keratoze, mladeži i druge benigne lezije. Ovaj tretman je neinvazivan, što znači da nema potrebe za hirurškim zahvatom ili anestezijom. Pacijenti mogu odmah da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima nakon tretmana, bez potrebe za dužim periodom oporavka.

Proces rada radiotalasa je jednostavan. Specijalizovana sonda se koristi za emitovanje elektromagnetnih talasa na problematičnoj regiji kože, što dovodi do zagrevanja i isparavanja vode u ćelijama, čime se efikasno uklanjaju nepoželjne promene. Sam tretman je bezbolan, jer se temperatura kože pažljivo kontrolise i prilagođava kako bi se minimizirala nelagodnost za pacijenta. Rezultati su odmah vidljivi, jer se promene uklanjaju tokom tretmana. Takođe, nema ožiljaka ni pigmentacija nakon tretmana, što je čest problem kod drugih metoda uklanjanja promena. 

Uklanjanje bradavica radiotalasima

Uklanjanje bradavica radiotalasima

Uklanjanje bradavica radiotalasima je bezbolna i efikasna metoda za uklanjanje ovih promena sa kože. Bradavice na koži su česta pojava sa kojom se susrećemo, predstavljaju dobroćudne izrasline koje se javljaju pod dejstvom humanog papiloma virusa (HPV). One mogu biti grupisane ili pojedinačne, i mogu se pojaviti na različitim delovima tela, uključujući i sluznice.

Iako se neke bradavice mogu povući same od sebe, postoje slučajevi kada ostaju na koži godinama. Čak i ako se uklone, mogu se ponovo pojaviti kod određenog broja pacijenata. Zbog toga je važno obratiti se dermatologu ukoliko primetimo ovakve izrasline na svojoj koži, a samo uklanjanje je najdelotvornije u ranoj fazi dok su u nastajanju i manjeg prečnika.

Uklanjanje mladeža radiotalasima

Uklanjanje mladeža radiotalasima

Uklanjanje mladeža radiotalasima je jedna od najnaprednijih i najsigurnijih dermatohirurških metoda za rešavanje problema sa neželjenim mladežima na koži. Ovaj postupak je brz, bezbolan i pruža izvanredne rezultate, bez vidljivih ožiljaka čineći kožu glatkom i bez nepravilnosti. Sama intervencija se završava u proseku za svega 1-3 minuta.

Preporučuje se da obavite ovaj postupak čim primetite bilo kakve promene na mladežima, kao što su promena boje, veličine ili oblika. Takođe, ukoliko primetite da neki mladež izaziva nelagodnost ili svrab, savetujemo da odmah posetite dermatologa i konsultujete se o mogućnosti uklanjanja radiotalasima.

Svi zdravi mladeži mogu se odstraniti bez ikakvog rizika po zdravlje. Čak je preporučljivo njihovo što hitnije uklanjanje uz dermoskopiju i patohistološki nalaz.

Zakažite termin

Ostale usluge

Želite sveže informacije o akcijama i popustima?

Prijava na Newsletter