Reumatologija

Reumatologija

Reumatologija predstavlja stručnu disciplinu u medicini koja se fokusira na identifikaciju i terapiju različitih oboljenja povezanih sa mišićno-koštanim sistemom i vezivnim tkivom.

Reumatske bolesti predstavljaju ozbiljan zdravstveni problem sa kojim se tokom života susreće svaki čovek. Manifestuju se bolovima u zglobovima, tetivama, ligamentima, mišićima, kostima. Žene su podložnije određenim reumatskim bolestima poput reumatoidnog artritisa, dok su muškarci češće pogođeni gihtom.

Značajna činjenica je da se reumatske bolesti šire sve više i kod mladih ljudi. To se može povezati sa lošim radnim uslovima, nezdravim životnim navikama, nedostatkom fizičke aktivnosti, gojaznošću i lošom ishranom. Svedoci smo naročitog porasta degenerativnih obolenja kičme i zglobova u svim starosnim grupama.

Pomenuta stanja znacajno narušavaju kvalitet zivota pacijenata, donoseći svakodnevne izazove poput upala, otoka, bolova u zglobovima i misicima, kao i ogranicene pokretljivosti i ukočenosti.

Da saznate da li se radi o prolaznim i privremenim stanjima ili oboljenjima koja zahtevaju lečenje može vam pomoći naš reumatolog. Zakažite pregled na vreme. 

Zakažite termin

Ostale usluge

Želite sveže informacije o akcijama i popustima?

Prijava na Newsletter