Otorinolaringologija ORL

ORL 1

Otorinolaringologija-ORL, grana medicine posvećena dijagnostici i lečenju oboljenja uha, grla, ždrela i nosa. Ovo su vrlo česta oboljenja imajući u vidu da su upravo usta i nos ulazni putevi za sve mikroorganizme i štetne agense u naš organizam. Nos je primarni organ za filtriranje čestica u udahnutom vazduhu, odnosno imunološka odbrana prve linije.

Infekcije gornjih disajnih puteva predstavljaju iritaciju i edem sluzokože a izazivači inefekcija gornjih disajnih puteva su virusi i bakterije. Ove infekcije se mogu desiti u bilo kom trenutku, ali su češće u jesenjim i zimskim mesecima. Kada je reč o oboljenjima grla i ždrela, česti problemi su upale grla, problemi sa gutanjem, kao i problemi sa glasom.

Oboljenja nosa takođe mogu biti veoma raznolika, od običnih prehlada do problema sa sinusima i alergijskih reakcija. Otorinolaringolog će sprovesti potrebne testove kako bi utvrdio uzrok simptoma i preporučio odgovarajući tretman koji će olakšati stanje pacijenta.

Kod oboljenja uha, najčešći problemi koji se javljaju su upala uha, zatim problema sa sluhom, kao i različite infekcije koje mogu biti veoma bolne i nelagodne. Otorinolaringolog radi različite testove kako bi utvrdio uzrok problema i preporučio odgovarajući tretman.

Zakažite termin

Ostale usluge

Želite sveže informacije o akcijama i popustima?

Prijava na Newsletter