Maksilofacijalna hirurgija

Maksilofacijalna 1

Maksilofacijalna hirurgija je specijalizovana oblast medicine koja se bavi dijagnostikom, lečenjem i rehabilitacijom oboljenja, povreda i nepravilnosti u predelu usta, lica, vilica i vratnog dela. Ova grana medicine kombinuje znanja oralne hirurgije, estetske hirurgije, otorinolaringologije i neophodnu medicinsku edukaciju kako bi se pacijentima pružio sveobuhvatan tretman. Pregledi kod lekara specijaliste maksilofacijalne hirurgije su od ključne važnosti za dijagnostikovanje i lečenje brojnih stanja koja mogu značajno uticati na kvalitet života pacijenata. 

Prvi korak ka rešavanju maksilofacijalnih problema je poseta specijalisti. Primarna svrha pregleda kod maksilofacijalnog hirurga je dijagnostika. Problemi koji se često dijagnostikuju uključuju povrede lica i vilica, tumore, ciste, infekcije, kongenitalne anomalije kao što su rascepi usne i nepca, kao i probleme sa temporomandibularnim zglobom (TMJ) koji mogu uzrokovati bol i teškoće pri žvakanju i govoru. Na osnovu dijagnostičkih nalaza, specijalista će razviti plan lečenja koji može uključivati medicinsku terapiju, hirurške zahvate ili kombinaciju ovih pristupa.

Preglede u okviru Poliklinike Jović obavlja prof. Dr Nebojša Jović specijalista Maksilofacijalne hirurgije sa dugogodišnjim iskustvom na VMA.

 

Zakažite termin

Ostale usluge

Želite sveže informacije o akcijama i popustima?

Prijava na Newsletter